måndag 12 augusti 2013

Long time no see

Efter att ha varit Afte fri I en månad, så blev jag attackerad på nytt. Den här gången värre än alla andra gånger. De sista månaderna sen vi kom hem från Malaysia, har blåsorna varit aggressivare och det har även tagit längre tid för dom att försvinna. Den här gången har det som sagt varit riktigt eländigt. Är nu inne på 14:e dagen och ingen förbättring!!!

Det finns de som tror att blåsor I munnen är väl ingenting, det går över. Men smärtan är olidlig och jag har väldigt höööög smärttröskel. Men nu efter 14 dagar börjar jag att tröttna. Inte tröttna I den bemärkelsen, utan min kropp är utsliten av den här värken. Jag är helt orkeslös, känns som om hela min kropp är belägrad av en hel arme blodtörstiga krigare som har bestämt sej för att överta hela min lekamen.

Idag ska jag till HS på återbesök efter hörselbensimplantatet och ska träffa min läkare. Ska visa honom dessa blåsor, läkaren är specialiserad på öron, men har väl någon kollega som kan det här med munnar, för någon smärtlindring måste jag få. Det hä’r är på tok för mycket.

Jag har läst om Aftedrabbade och det finns de som har så besvärligt att de måste ta till psykofarmaka pga att de blir så depremerade av sina blåsor. Tänk er själva att konstant ha ont 7-24, att inte kunna prtat, inte kunna äta och att din sömn blir rubbad. Jag har en sjukdom och ska helst undvika allt vad stress heter, ska ha regelbunden sömn för att må bra, så det här är inte alls någon höjdare för mej.

Ja, ja, bara att se vad läkaren säger och vad han kan hjälpa mej med.

Min tandläkare sa, att det som kommer på ett botemedel för Afte, kommer att få Nobelpris.

De mediciner som hjälpt många här I Sverige, har tagits bort från Apotekets hyllor, så det blir för mej att beställa online.

 

Har I det längsta avstått, men jag kommer inte att orka med ett Afte utbrott till, det är en sak som är säker!!!

1 kommentar:

Gerd ♥ sa...

Jag vet vad Afte är!
Fick det första gången då jag sökte jobb i Lidköping och att Pusselbit och jag var på väg att flytta ihop här, ny stad för både honom och mig!
Det var vidrigt. Som du beskriver, inte kunna äta, dricka, ont ont svider svider. Lindrades av att skölja med bedövningsvätska. Blev bättre, fick sedan återfall, men nu fri sedan 10 år tillbaka.
Har läst Afte-Bloggen, vet att det är ett helvete.
Kramar♥Gerd♥