måndag 6 februari 2012

Kom att fundera lite

när jag läste DENNA ARTIKEL .

I och med mitt chlesteatom har jag nu begärt journalkopior på mina läkarbesök. Jag begriper inte hur en läkare kan skriva att status, är GOTT, när hon tidigare på AKTUELLA BESVÄR, beskrivit min yrsel, hur jag undviker att gå ut, hur jag får stödja mej mot väggar och möbler i hemmet, min ljudkänslighet, att jag har svårt att åka kommunalt själv??

När man ser de AKTUELLA BESVÄREN, redan då förstår man att allmäntillståndet, STATUSEN inte alls är GOD??!!

Eller så är det så, att man som patient inte klagar tillräckligt.

Lite konfunderad blir jag när det knappt är en mening skriven ang mitt högra öra.  Läkaren på öron HS, har skrivit ett helt stycke ang samma öra. Om hon nu hade upptäckt det samma som de på HS, varför skickade hon inte mej till en öron specialist på en gång??. Varför jag kom till HS var för att en knöl i halsen hade upptäckts och även där upptäckte läkaren cholesteatomet när jag påpekade att jag trodde det kommit tillbaka.

Hade ingen knöl upptäckts så hade heller inget cholesteatom upptäcks, så med andra ord, såg den första läkaren ingenting, konstigt.

4 kommentarer:

Ninja sa...

Läkarvård och utlåtanden är ett mysterium idag...

Kathrin sa...

Man blir inte klok på dessa läkare. Det är väl så att många patienter mår mycket sämre än vad dom skulle behöva må. Tror att en av orsakerna kan vara att läkarna inte tar sig tid att lyssna på sina patienter utan kör på som dom jobbade vid löpande bandet. Det händer nästan dagligen att man hör av folk att dom är allvarliga sjuka än vad som sas vid första besöket och att dom upplever att läkaren inte har lyssnat på hur dom beskriver sina besvär.
Hoppas du får en vettig förklaring på det hela.

Själv har jag sovit lite bättre i natt, men vet inte om det beror på min nya medicin eller av ren utmattning. Den nya medicinen ska jag i första hand ta till natten men om det blir för jobbigt så kan jag ta den även på dagen. Men tycker det är viktigast att vara smärtfri på natten så jag får sova ordentligt och samla min krafter inför nästkommande dag.

Kramizar

Gerd ♥ sa...

God morgon. Läste artikeln och det stämmer nog, tyvärr.
Men ibland finns det underbara sjuksköterskor och kontaktpersoner. Vi hade en sån, nu är hon bara min, då.
När man är pensionär så är det annorlunda, behövs ju inga sjukintyg, men jag kan förstå folk som klagar i arbetsföra åldern.
Det är hemska tider nu!
Många kramar från mig som tagit mig i kragen och besöker mina vänners blogghem nu på morgonkvisten medan tvättmaskinen snurrar långt långt nere i källaren. ♥

paloma sa...

Ja dessa läkare och läkarbesök! Dyrt är det med! Och inte får man alltid den hjälp man behöver! Jag är ju i samma sväng som din man var förut...med lungan.. men de kan ju ev gra en konstgjord!!!!!! hjälp! Hoppas det löser sig med dina papper! DS VI ÄR RÄTT LIKA MED STÄDNINGEN TROR JAG! hoppas du får en fin dag,kram