onsdag 1 februari 2012

GO MORRON

Har sovit uruselt sedan fredag, örat låter värre än det någonsin gjort, men det är väl inte att undra på. Pulsen slår så hårt i örat, det är VIDRIGT!!

Men jag känner  igen symtomen sen förra gången, då jag hade cholesteatom. Jag skall tillbaka till öronspecialisten den 28 februari.  Yrseln är värre än värst!

Egentligen skulle jag till läkaren med en knöl som upptäcktes i min hals vid röntgen. När jag påtalade mitt problem med yrsel och att jag själv trodde att ett cholesteatom var på gång igen, kikade öron specialisten in i mitt öra och konstaterade att jag hade helt rätt.

Det här cholesteatomet har varit i örat ett par år. Får man inte bukt med detta såkan det förstöra mycket. Det var inte längesen jag var till Balansmottagningen på Karolinska i Solna, där läkaren tyckte att jag skulle skaffa mej en cykel för min yrsel, i allafall när jag berättade vad jag trodde så avfärdade hon det direkt och sa att något cholesteatom, det hade jag inte i örat. ´

Jag blev skickad på röntgen på HS och via röntgen bilderna fanns ett bifynd, en liten knöl som hon tyckte att en öron/näsa/hals specialist skulle titta på. Inte ett ord hon sa om ett cholesteatom, det står i papprena som jag fick hemskickat, att inga nytillkomna förändringar, fanns i örat.

Så jag är glad över att det fanns ett bifynd i mitt öra, annars hade ingen vetat om mitt cholesteatom, då hade det fortsatt att äta upp örat, som det gjorde förra gången. Mitt höger öra fick byggas upp på nytt, för cholesteatomet åt upp nästan hela innerörat. Operationen tog 8 timmar.

Förr kallades cholesteatom för benröta  men det tycker jag låter så vidrigt hemskt så jag kallar det cholesteatom eller pärlcysta, som det oxå kallas. Pärlcysta låter ju faktiskt gulligt, i allafall mycket snällare. 

Jag blev opererad –97 för detsamma och det är ca 10% som får det tillbaka och jag tillhörde den skaran.

Ha en bra dag ALLA GLAD OCH ÄVEN NI SOM HÄNGER LÄPP

1 kommentar:

Gerd ♥ sa...

Gomorron, kära Livsnjuterska!
Idag är jag stark, när jag orkar, gråter mellan varven, är skör då.
Läser om dina besvär, inte roligt med yrsel. Det fick jag bli varse när min drabbades av yrseln det senaste halvåret. Han ramlade farligt flera gånger. Hjärtat i halsgropen då.
Nu är han med mig, det känns tydliga tecken, jag som aldrig trott på övernaturligt.... och inte han heller.
Men kärleken var stark/är stark.
Kram ♥♥♥