tisdag 3 januari 2012

God morgon alla glada

I natt har jag sovit så jäklans dåligt, ja inte bara i natt. Nattsömnen har varit lite ur led en längre tid faktiskt.

Till och med “Indiske Gurun” hade svårigheter med sömnen. Vi låg och småpratade ända tills klockan var 04.00. Vi pratade om tiden då han var på väntelistan inför en levertransplantation, han kommer inte ihåg mycket av den tiden från jan 2009 till aug 2010, pga av alla leverkomor han hade. Herregud vi bodde nästan tillslut på Karolinska i Solna och Huddinge Sjukhus. Karolinska i Solna var han på bara de första månaderna då han blev sjuk, sen när sjukdomen tog riktig fart, var det bara Huddinge där alla specialister fanns.

I morse försov vi oss, Jaja hade tid på Huddinge Sjukhus 10.30, attans tänkte vi. Så fick vi se ett missat samtal och det var Huddinge som försökt att nå oss och lämnade ett meddelande om att behörige läkare var sjuk och att tiden skulle ändras och att ny tid skulle skickas per post.

Sicken tur!! Där sparade vi 320 kr.

Vi ser med tillförsikt på år 2012 och hoppas på att alla kommande prover är bra, hittills så verkar allt vara positivt. Men ändå har man i bakhuvudet att något kan gå fel. Det är en del bloggar jag följer där det inte gått så bra. En bloggerska kommer antagligen att få ställa sej på väntelistan igen för en ny lever. Ja, det är bara de som har genomgått detta som verkligen kan sätta sej in i vilken svår situation det här. Oron, stressen och vanmakten.

 Jag håller min tummar och tår för att allt ska gå bra!!

Jaja var ju så snurrig och förvirrad av sina leverkomor så han minns inte så mycket och han säger själv att det nog var ganska bra, så han slapp att oroa sej. Däremot var det enormt påfrestande både fysiskt och psykiskt för mej att se hur han försämrades dag för dag. För på slutet var han riktigt sjuk.  Han fick levern den 23 augusti 2010, det var en måndag, sköterskan berättade för oss att på torsdag skulle han ha kommit på Prio nr 1 listan. Så det var mer eller mindre i sista sekund.

Vi har så mycket att vara tacksamma för och vi njuter av varje sekund tillsammans. Vi har bestämt att varje år så länge som vi orkar, ska vi fortsätta med våra resor utomlands. I slutet av detta bär det av till Malaysia för att närvara vid ett Indiskt bröllop, hans äldste brors dotter ska gifta sej.

Efter det kommer det inte att bli Malaysia på ett bra tag. Det finns så många andra länder att beskåda. 

Ha en bra dag alla glada och även ni som hänger läpp.

Inga kommentarer: