måndag 3 oktober 2011

SÅ HÄR ÄR SAUDIARABIEN MOT:

... kvinnor: Utsätts för allvarlig diskriminering. För att röra sig utanför hemmet måste alla kvinnor ha en manlig ledsagare. Nyligen dömdes en kvinna till tio piskrapp. Hennes brott?

Hon hade kört bil. Förra året dömdes en 23-årig ogift kvinna till 100 piskrapp och ett års fängelse för att ha haft utomäktenskapligt sex och gjort ett abortförsök. Detta efter att hon hade våldtagits av fem män som hon fått lift av.

... homosexuella: Människor som har dömts för homosexualitet har straffats på en mängd olika sätt, i vissa fall avrättats.

I november förra året dömdes en man till 500 piskrapp och fem års fängelse.

... gästarbetare: Just nu sitter över 100 personer och väntar på att få sina dödsstraff verkställda. De flesta av dem är utlänningar som har dömts för knarkbrott. Många gästarbetare får inte juridiska ombud och vet inte ens vad de åtalas för. Bara sedan den 5 september har åtta män avrättats i Saudiarabien, en dramatisk ökning av antalet verkställda dödsstraff.

... oppositionella:  Någon kritik mot islam, kunga­familjen eller regeringen tillåts inte. Fackföreningar är förbjudna. Enligt vallagen från 2004 skall både saudiska kvinnor och män kunna rösta och kandidera i kommunalval, men i valet 2005 fick inte kvinnorna utnyttja dessa rättig­heter. Varken politiska partier, politiska möten eller demonstrationer i egen regi är tillåtna.

 

Att Kungen DÅ överhuvudtaget, har mage att  dela ut förtjänsttecknet Bronsvargen till Saudiarabiens kung Abdullah, är för mej i allafall, svårt att begripa.

Inga kommentarer: