torsdag 20 oktober 2011

Barn som mördar

“Barn som mördar är extremt ovanligt och barn har inget uppsåt”

För inte så längesen läste jag i nån kvällstidning och skrev om det i min blogg.

 LÄS HÄR.

Jag tror att mycket kan förhindras om de sociala myndigheterna agerar snabbare och verkligen tar till sej både anonyma och de som står öppet för sina anmälningar. Som det är nu, tas inte anonyma anmälningar riktigt på allvar och ibland måste man göra anonyma anmälningar pga av rädsla och hot. Annars tycker jag  illa om anonyma anmälningar, men ibland kan de som anmäler inte göra annat.

De här barnen som begår mord och som enl experter inte vet om att de har begått ett mord, de här barnen måste verkligen tas om hand på ett rätt och riktigt sätt. De här barnen har säkert inte själva haft en bra barndom och är kanske tidsinställda bomber som vandrar omkring.

De här barnen kan omöjligt levt i en harmonisk och trygg familj.

Säkerligen hade Breivik, om psykologens uttalande hade tagits på allvar, “att bristerna var stooora i hemmet och att han borde ha skiljts från hemmet för att undvika skada” varit som vilken ung man som helst idag och eventuellt hade inte detta hemska hänt som hände i Norge.

Jag är övertygad om att vi i fortsättningen kommer att få se och höra mycket av detta. Det finns många familjer som har stoora problem och många familjer som inte får någon hjälp. Fortfarande har vi många kvinnor som lever under hot, som har små barn som på nära håll får uppleva hur deras mammor, blir hotade och slagna.

Hur kommer de här barnen att påverkas av den vardagen de lever i som de anser är normal för de har inget annat att jämföra med?? Små barn som får uppleva saker kanske vuxna inte ens har varit i närheten av, hur kommer deras liv att se ut när de är vuxna??

Kommer sönerna att gå i sina fäders fotspår eller kommer döttrarna ta en man som misshandlar när de blir vuxna??

Resurser måste sättas in medans barnen är små och mycket stöd och hjälp till de som barnen lever med

Inga kommentarer: