tisdag 17 maj 2011

Låååååång dag

Vi kom till Karolinska 7.30, anmälde oss i Kassan och gick till Dagvården K 58. Där blev Jaja tilldelad en säng och 8 rör blod tog och det avverkades fyra stycken sköterskor, innan de var fyllda. Han blev stucken ett otal gånger!

Biopsin skulle ha varit klockan 9 men pga att inga vener hittades så blev biopsin förskjuten till 10.15. Fyra timmar var han tvungen att ligga stilla, först två timmar på höger sida och två timmar på rygg, plus att han skulle vara uppe och röra på sej i 90 min. Hela den här proceduren på 5.5 timmar för att se att det inte kontrollera att ingen blödning var på gång. I ett par dagar får han ta det lugnt, undvika att bära tungt osv.

De är så jättegulliga alla sköterskorna på K 58, all personal är fantastisk. Vi diskuterade hur viktigt det är med att få en ändring av donationslagen och att det är våra politiker som inget gör åt den situationen.

Ja det ska väl till att de själva drabbas.

I praktiken tycker man att det skulle vara så enkelt att göra en lagändring. Det räcker bara med att t ex på deklarationen ha en ruta där man OBLIGATORISKT måste fylla i antingen JA eller NEJ. De som inte kryssar i, har automatiskt sagt JA.

Eller inför en lag, att de som inte vill donera, ska anmäla, istället för tvärtom som det är nu.

Jag tycker så här, att de som inte vill donera, ska heller inga organ ha.

Gå in på namnlistan alla nya läsare

http://www.namnlista.se/ja-till-donationer  

Jag tror att de som är för donationer är människor som har mera kunskap, än de som är emot.

3 kommentarer:

Pia Lundberg sa...

Oj, oj, oj - vilken lång dag för er. Hoppas att tagna prover ger ett bra resultat.
Ang donationer så håller jag med dig till 100%. Det ska nog till att 'de styrande' själva drabbas för att nåt ska hända.
Kram till dig o Jaja

Eva-Lena. L sa...

Det blev en lång dag för er båda. Hoppas att biopsin och alla andra prover är bra. Hoppas ni mår bra båda två! Kram.

Mi sa...

En heldag på sjukan. Hoppas nu att allt är okey.

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam